Александар Стојадиновић

МОЈИ ЉУБАВНИ ЈАДИ (монодрама)

Адаптација и режија: Иван Томашевић

 

Сценографија: Иван Томашевић
Костим: Жетица Дејановић
Избор Музике: Иван Томашевић, Жетица Дејановић
Дизајн плаката: Милан Михајловић

 

Игра:

Жетица Дејановић

 

* * *

Техничка екипа:

 Шеф технике: Мирослав Илић

Тон: Горан Стојковић

Светло: Ненад Костић

Гардероба: Весна Младеновић

Реквизита: Јованка Михајловић

Декоратери: Милан Стојчић, Драган Ђорђевић, Миша Јовановић

 

Директор позоришта: Ненад Јовић

 

Премијера - 27. 03. 2019. - Дом војске у Врању

 

***

Комад  (монодрама урађена по мотивима књиге "Белешке једног нежење" Александра Стојадиновића) "Моји љубавни јади" у режији и адаптацији  Ивана Томашевића-Жуће,  се поставља на сцену позоришта "Бора Станковић", ради обележавања 20 година професионалног рада глумице Жетице Дејановић, која је своје прве кораке на сцени направила у овом позоришту још као средњошколка. Својим радом, ангажманом и залагањем, већ 20 година доприноси развоју културе у овом граду.

- - -

Овај комад на духовит и занимљив начин описује живот једне жене у поодмаклим годинама, која је у потрази за мужем. Даје све од себе да га нађе, али јој он некако увек измакне. Она себе назива "прабабадевојка", иде по свадбама пријатељица, скупља бидермајере и запева од туге...

- - -

 

Биографија:

 

Жетица Дејановић је рођена 17. 12. 1975. год. у Врању. Глумом се бави од 1989/90. год., а први професионални ангажман имала је 1999. год. у Зајечару.

Дипломирала је  на Академији  драмских уметности у Приштини у класи проф. Божидара Бошка Димитријевића, монодрамом "Богиње" Драгослава Михаиловића.

До сада је одиграла преко 70 улога, на дечијој и вечерњој сцени. Радила је и две луткарске представе. Режирала је 10 дечијих представа. Бави се и педагошким радом. Члан је Савеза драмских уметника Србије.

Награде:  Награда за најбољу женску улогу на фестивалу "Јоаким Вујић" за улогу "Маше",

Глумица вечери за улогу "Дивче" у Смедеревској паланци,

"Најбољи сегмент представе" за улогу "Лептирица" у представи "Цврчак и мрави" на Фестивалу "Борини позоришни дани", као и за "колективну игру" у представама "Како снимити порно филм" и " Један поремећен дан" на  "Бориним позоришним данима".

 

*****

Биограија редитеља

 

Иван Томашевић је првак Шабачког позоришта, члан Савеза драмских уметника Србије, члан Удружења драмских писаца Србије. У својој тридесет-седмогодишњој каријери одиграо преко двеста улога у позоришту, на филму и телевизији. Играо за позоришта Битеф театар-Београд, Позориште младих-Нови Сад, Народно позориште-Ужице и Шабачко позориште. Режирао преко педесет представа. Урадио двадесет сценографија. Написао петнаест драма и пет представе за децу.

За свој рад је до сада добио четрдесет награда међу којима су и најзначајније позоришне награде које се додељују код нас и на интернационалним фестивалима у Русији, Румунији, Македонији, Бугарској...

Оснивач је сцене МАСКА.  Бави се и педагошким радом – радом са студентима Позоришних академија  и младима који се спремају за пријемне испите на Академијама за позориште, филм и телевизију.

*****

Биографија аутора

Александар Стојадиновић рођен је 1973. године у Кавадарцима, Македонија. Уместо у обданишту, одрастао у "Ошишаном јежу", где је неколико година радио као новинар и уредник.

Био је главни и одговорни уредник тинејџерског часописа"Фрка". Радио је као водитељ на Радио Индексу и Трећем каналу.

Афоризме, приче и сатиричне текстове објавлјивао је и на Радио Београду ,у Политици, Блицу, Гласу јавности, Демократији, Остену...

Објавио је књиге: "Белешке једног нежење", "Еволуција је прва почела", Антологија вицева" и "Мала ризница женске мудрости".

Добио је награду "Млади јеж", за најбољег младог сатиричара, 1993. године на Фестивалу хумора и сатире у Пљевљима и "Вибову награду" листа "Политика" за 2006. годину.

Заступљен је у бројним антологијама сатире. Живи и ради у Београду.

Позориште "Бора Станковић" задржава сва права на садржај.

Веб-сајт израдио "Релоад" - задржана сва права на прилагођени софтвер и дизајн.