У петак, 05.марта у Позоришту "Бора Станковић" у Врању, почињу пробе за рад на представи Молијеровог комада "Жорж Данден".

Молијер у својој комедији ”Жорж Данден” или Насамарени муж, приказује и осликава одвећ познату народну тему: несрећни и зато смешни брак између припадника различитих класа. Огорчени ”скоројевић” Жорж Данден оженио се племкињом која га презире, зарад титуле и жеље да се попне на вишу друштвену лествицу. Оваква рачуница донеће му само невоље, превару и немогућност да ”истера” правду. Молијер у овој комедији обрађује тему неверства и похлепе на један подсмешљив начин, извргавајући руглу комичну људску природу, поводљиву и себичну.

Шта се догађа када родитељи одлучују уместо нас? Шта када су порекло и титула важнији од истине?

Да ли брачна заклетва важи ако није дата својом вољом? Да ли се новцем заиста може купити срећа, а ако не она, онда бар мир? Хоће ли несрећни Жорж Данден успети да поврати своју част, под претпоставком да ју је икада имао?

 

У представи играју:

Ђорђе Велимировић, Јелена Филиповић, Ненад Недељковић, Милена Стошић, Душан Томић, Бојан Јовановић, Тамара Стошић, Марко Николић.

Редитељ представе. Немања Савковић

Драматуршкиња: Александра Јовановић

Костимографкиња: Ивана Малденовић.

Позориште "Бора Станковић" задржава сва права на садржај.

Веб-сајт израдио "Релоад" - задржана сва права на прилагођени софтвер и дизајн.