ПОВРАТАК КУЋИ

Овогодишњи, 39. Борини позоришни дани, након седам година, поново ће бити организовани у матичној згради и носе симболична назив "Повратак кући".

Реконструисана зграда, страдала у подметнутом пожару 2012. године, потпуно је обновљена и, захваљујући савременој опреми, пружа могућност за извођење најзахтевнијих представа.

Захваљујући томе, фестивал је конципиран да врањској публици прикаже неке од најбољих театарских остварења у протеклих неколико позоришних сезона.

На 39. Бориним позоришним данима главним програмом обухваћено је шест представа, а у склопу пратећег програма биће изведене три представе и одржаће се промоција књиге Ксеније Радуловић, дипломираног драматурга и магистра театрологије. 

На фестивалу ће најбољу представу бирати публика, а од следеће године уводи се и жири, што значи да се фестивал враћа на велика врата у позоришни живот Србије.

Фестивал ће у среду, 23. октобра отворити Народно позориште из Београда представом “Родољупци”, рађеној по истоименој комедији Јована Стерије Поповића. 

Другог дана фестивала представиће се Битеф театар са представом “М. И. Р. А” која је посвећена животу и раду оснивача овог позоришта, Мири Траиловић.

Љубитељи позоришта ће у петак, 25. октобра, имати прилику да уживају у савременијој верзији Молијеровог комада “Тартиф”, рађен у копродукцији новосадског Српског народног позоришта и Народног позоришта из Сомбора.

У суботу, 26. октобра, Врањанци ће моћи да одгледају представу “На Дрини ћуприја”. Извешће је глумци Српског народног позоришта из Новог Сада. 

Наредног дана је на репертоару прича о човеку у канџама капитализма – “Зашто је полудео господин Р.” Југословенског драмског позоришта. 

“Нечиста крв” врањског Позоришта “Бора Станковић” је на програму последњег дана фестивала.

У пратећем програму биће изведене представе “Журку код плавог зеца” врањског позоришта, монодрама Зорана Карајића “Бог те мазо” у режији Томе Курузовића и станд-уп комедија “Најгори до сада” Марка Николића.

Појединачне карте продаваће се по цени од 600 динара, а комплет улазница за цео фестивал је 3.000 динара.

 

Позориште "Бора Станковић" задржава сва права на садржај.

Веб-сајт израдио "Релоад" - задржана сва права на прилагођени софтвер и дизајн.