Поводом отварања обновљене зграде Позоришта ,,Бора Станковић” у Врању, које је заказано за понедељак 21. октобар, на великој сцени данас је одржана  конференција за новинаре, на којој је говорио градоначелник Врања др Слободан Миленковић. ,, Повратак глумаца врањског ансамбла у потпуно обновљену зграду Позоришта ,,Бора Станковић”, без сумње је најважнији догађај за све Врањанце, али и грађане целог југа Србије.

На овај дан чекали смо пуних седам година, и захваљујући Влади Републике Србије, локалној самоуправи и бројним донаторима Врање је добило најсавременију зграду позоришта. Уложено је око 368 милиона динара, и овај  објекат имаће мултифункционалну улогу”, рекао је градоначелник др Слободан Миленковић додајући да ће Врањанци  након 30 година добити и биоскоп. ,, Отварањем одајемо почаст најпознатијем Врањанцу Борисаву Станковићу, чије име носи позориште.

Први пут врањанска публика видеће драму ,,Коштана”, у форми опере у режији признатог Врањанца Југа Радивојевића , а овдашњи ансамбл који је предано радио и освајао награде у време обнове зграде, извешће ,, Нечисту крв”. Обећање да ће 39. ,,Борини позоришни дани” бити одржани у обновљеној згради смо испунили, а заслуга припада државном врху, локалној самоуправи, компанијама и појединцима, који су дали велики допринос да Врање добије овако велелепан објекат”, истакао је градоначелник др Слободан Миленковић.

На конференцији за новинаре је говорила и Зорица Јовић, градска већница за културу рекавши да су култура и креативност идентификовани као стратешка подручја развоја Врања. ,,Позориште ће бити центар културних дешавања, место за инспирацију и стварање иновативних уметничких садржаја. Због тога је веома важно што ће овај објекат опет заживети у пуном сјају и капацитету”, рекла је она нагласивши да ова дворана има потенцијал да буде регионални културни центар.

Говорио је и директор Позоришта Ненад Јовић, који се фокусирао на предстојеће 39. ,,Борине позоришне дане", захваливши се свима на подршци у протеклих седам година, када је ансамбл радио у крајње непримереним условима.

Уметнички директор Бојан Јовановић  истакао је да нова зграда има велики значај не само у технолошком, већ и психолошком смислу. Он је изјавио и да ће у новој позоришној сезони бити припремљено пет представа.

Позориште "Бора Станковић" задржава сва права на садржај.

Веб-сајт израдио "Релоад" - задржана сва права на прилагођени софтвер и дизајн.