У Врању ће, на сцени Дома војске у периоду од 17. до 25. маја бити изведене три гостујуће представе:

- Театар "Тотал", Високо, БиХ - Професионалац, Душана Ковачевића - 17. 05. у 20:00

- Народно позориште Ниш - Сладолед, Мира Гаврана - 22. 05. у 20:00

- Љиљана Стјепановић - Госпођа министарка, монодрама - 25. 05. у 19:00

У петак 17. маја у 20 часова, гостоваће Театар "Тотал" из Високог (БиХ), са представом "Професионалац", Душана Ковачевића.

О представи "Професионалац"

Представа је наменски рађена за височку културну манифестацију Дани Заима Музаферије, која се одржава традиционално сваке године крајем новембра, а почев од 2004. године.

Два човјека потпуно различита интелектом, образовањем, политичким и другим ставовима бивају игром судбине повезана управо због тих различитости и послова којима се баве, (што је већ само по себи диван изазов за реализаторе представе, а нарочито за глумце) да би њихове конфликтне позиције на крају прерасле у јединство тужних људских судбина и загрљај разумевања једнако ојађених животних губитника.

Представа је досад само трипут изведена због неусклађености обавеза чланова ансамбла, а сваки пут је јако добро била прихваћена и поздрављена од гледалаца међу којима је било и оних уплаканих, што нам је потврда да представа „прелази рампу“.

                                                                                                                                           

У среду, 22. маја у 20 часова, на сцени Дома војске биће изведена представа Сладолед, Мира Гаврана, у режији Спасоја Ж. Миловановића, у продукцији Народног позоришта из Ниша.

О представи "Сладолед"

Сладолед је комедија о животу и из живота који свака гледатељка и сваки гледалац познаје. Узбудљиво, духовито и уверљиво представа прати судбину мајке и ћерке – од дана ћеркиног поласка у вртић и мајчиног првог дана на послу, па све до дана у старачком дому. Једна за другом нижу се сцене о љубави, женама, мушкарцима, породици, деци… Сладолед је посластица са укусом позоришта, коју ћете хтели – не хтели морати да испробате. А о укусу не вреди расправљати.

                                                                                                                                                                      Спасоје Ж. Миловановић, редитељ

У петак, 25. маја у 19 часова, на сцени Дома војске биће изведена монодрама "Госпођа министарка" у извођењу Љиљане Стјепановић.

O монодрами "Госпођа министарка"

Глумица, која је велику популарност стекла својом маестралном, једноставном, а тако упечатљивом улогом у серији „Село гори, а баба се чешља“, миљеница је публике, па је зато представа „Госпођа министарка“, у извођењу Љиљане Стјепановић незабораван догађај.

Публика сјајно реагује на ову представу, јер попут Нишића, који је и дан данас актуелан и Живка министарка актуелна је за сва времена, тим прие што смо окружени новопеченим „министаркама“ и „министрима“, па је утолико овај текст комичан за публику итекако жељну смеха.