Представа "Ружа, увела" по тексту Јелене Мијовић насталом по мотивима Боре Станковића, у режији Милана Нешковића, селектована је за још два значајна фестивала. Ансамбл нашег позоришта најпре ће наступити у Младеновцу, на фестивалу "Театар у једном дејству", у среду, 11. октобра, док ће сутрадан представу "Ружа, увела." извести на "Фестивалу победника фестифала" у Раковици.

О фестивалима:

„Театар у једном дејству“ - Младеновац

Позоришни фестивал „Театар у једном дејству“ датира још од 1975. године, када га је основала група ентузијаста под именом „Слободарске свечаности“ а под покровитељством града Београда. Као манифестација од значаја за град Београд траје до 1996. године када је укинут. Обновљен је 2006. године под покровитељством Скупштине општине Младеновац у нешто другачијем облику. Фестивал увек почиње првог понедељка у октобру и траје седам дана. Од обнављања уведена је само једна награда за најбољу представу, коју сачињавају новчани износ, плакета и статуета “Слобода”. Фестивалом руководи Савет (бира се на четири године) и уметнички директор који је уједно и селектор (бира се на две године). О победнику одлучују три члана жирија, који се бирају на две године.

"Фестивал победника фестивала" - Раковица

Уоквиру Позоришних свечаности „Фестивал победника фестивала“ које Центар за културу и образовање Раковица организује од 9 -17. октобра 2017.године. одабране су следеће позоришне представе:

11.10.2017. у20.00 часова Свечано отварање фестивала –„ЦРНИ“,

Новосадскопозориште„ÚjvidékiSzínház“; текст: РобертЛенард, по витешкој

драми Иштвана Балога и адаптацији Ференца Немета, режија: Жанко Томић.

 

12.10.2017.г. у 20.00 часова –„РУЖА, УВЕЛА“, Позориште „БораСтанковић“, 

Врање; текст: ЈеленаМијовић, према делима БореСтанковића, режија:

Милан Нешковић.

 

13.10.2017.г. у 20.00 часова –„ХОР БЕЧКИХ ДЕЧАКА“, продукција

„Yugoart“,  Београд; текст: Мирољуб Недовић, режија: Ирфан Менсур.

 

15.10.2017.г. у 20.00 часова –„GOGOLAND“, Народно позориште Сомбор;

по мотивима књижевног дела Јаноша Херцега, драматург: Ката Ђармати, режија: Андраш Урбан.

 

16.10.2017.г. у 20.00 часова –„БЕЛА КАФА“, Народно позориште, Београд;

текст: Александар Поповић, драматург: Молина Удовички Фотез,

редитељ: Милан Нешковић.

Фестивал је такмичарског карактера. Након сваке одигране представе жири публике проглашаваће глумца вечери,  а на крају Фестивала најбољег глумца и најбољу представу Фестивала. Стручни жири у саставу: позоришни редитељ Небојша Брадић, Снежана Тришић, позоришни редитељ и драмски уметник Михајло Јанкетић, прогласиће најбољег глумца Фестивала и најбољу представу - Победника победника.

Позориште "Бора Станковић" задржава сва права на садржај.

Веб-сајт израдио "Релоад" - задржана сва права на прилагођени софтвер и дизајн.